مشاوره ملک
خرید و فروش ملک، قوانین وسیع و گسترده ای دارد که اگر فرد از آنها اطلاعاتی نداشته باشد، ممکن است مشکلات متعددی پیدا کند. در بسیاری از مواقع ما به دلیل عدم آگاهی، به افراد متخصصی نیاز داریم که با مهارت خود مشکلات حقوقی ملکی ما را برطرف کنند. مشاوره ملک از جمله موضوعاتی است که ضرورت آن در دنیای امروز بیش از پیش احساس می شود؛ به همین دلیل در این مقاله به بررسی این موضوع می پردازیم پس با ما همراه باشید.
مشاوره ملک چیست؟
مشاوره حقوقی ملک یعنی مراجعه به فردی که از تمامی قوانین مربوط به مسائل حقوقی املاک به طور کامل اطلاع دارد و با تحلیل مسائل می تواند راهنمایی های درستی برای رفع مشکل ارائه دهد. به هنگام مراجعه به مشاور حقوقی املاک باید تمام جزئیات مشکل رخ داده را شرح دهید؛ تا وی بتواند بر موضوع اشراف کامل داشته و بهترین راهنمایی ها را داشته باشد.
چرا به مشاوره ملک نیاز داریم؟
این طبیعی است که ما در تمامی زمینه ها اطلاعات کافی نداشته باشیم و به همین دلیل در سطح جامعه شغل های مختلفی وجود دارند تا نیاز های ما را برطرف کنند. مشاوره ملک نیز از این قبیل است و به دلیل اینکه ما اطلاعات کافی در زمینه مسائل حقوقی و مشکلات پس از آن نداریم باید به مشاور حقوقی تلفنی یا حضوری مراجعه کنیم و مشکلات مربوط به زمین و املاک خود را با وی در میان بگذاریم تا بعدها مجبور به پرداخت هزینه های بسیاری نشویم.
ویژگی های متخصصین این حوزه
۱- مشاورین حقوقی املاک باید تخصص لازم را در این زمینه داشته باشند و بتوانند پرونده های دعاوی ملکی را پیگیری کنند.
۲- یک مشاور خوب باید گفته های موکل خود را به خوبی گوش کرده و وی را به درستی راهنمایی نماید.
۳- در طول فرآیند حل پرونده حقوقی مسائل مالی نباید باعث اخلال در انجام پرونده شود.
۴- مشاور باید برای دفاع از حقوق موکل خود از قدرت کلامی بالایی برخوردار باشد تا بتواند به درستی و با قاطعیت از پرونده دفاع کند.
۵- اطلاعات یک پرونده نباید توسط مشاور حقوقی در جایی افشا شود و وی بنا به اخلاق حرفه ای خود باید به پرونده و حفظ اطلاعات آن متعهد باشد.
انواع مشاوره ملک
به طور کلی دعاوی ملکی به سه گروه تقسیم می شوند که در این بخش به بررسی آنها می پردازیم:
۱- دعاوی ثبتی املاک
ثبت ملک دارای مراحل مشخصی است و پس از آن اقداماتی مانند تفکیک، انتقال رسمی ملک، افراز، اختلافات صدور سند و اختلافات دیگری ممکن است به وجود بیاید که منجر به توقیف یا ابطال اسناد رسمی شود، در چنین زمانی نیاز به مشاوره ملک وجود دارد تا پرونده را به درستی پیگیری کند.
۲- دعاوی حقوقی املاک
در زمینه دعاوی حقوقی املاک نیز قوانین مشخصی وجود دارد و این دعاوی می تواند به صورت الزام به تنظیم سند رسمی، الزام به رهن و سندهای ضمانتی، الزام به اخذ پایان کار، الزام به اخذ صورت مجلس تفکیکی برای ساختمان های مجهز به واحدهای مستقل و چندگانه، ابطال قرارداد، دریافت و درخواست اجرت المثل، فسخ قراردادهای ناقص، تخلیه اماکن تجاری، دعاوی مربوط به سرقفلی، تخلیه اماکن تجاری و مسکونی، دعاوی تعدیل اجاره و دعاوی مربوط به موقوفات باشد.
۳- دعاوی کیفری املاک
وقتی اشخاص در زمینه املاک مرتکب جرمی می شوند، پرونده های کیفری با شکایت شاکیان خصوصی یا مدعی العموم تشکیل می گردند. دعاوی کیفری مانند سایر دعاوی باید با مشاوره ملک و بهره مندی از دانش یک مشاور حقوقی خوب به درستی پیگیری و رفع شوند.
دعاوی کیفری املاک به جرم سودجویی و کلاهبرداری در این زمینه می باشد. دعاوی کیفری شامل کلاهبرداری در زمینه معاملات ملکی، به کار بردن سند جعلی، جعل اسناد املاک، خیانت در امانت، انتقال منافع ملک غیر، فروش غیر قانونی اموال اشخاص، تغییر کاربری اراضی کشاورزی بدون اخذ مجوز، اقدام به خرد کردن اراضی و ورود غیر مجاز به ملک دیگران، زد و بند در معاملات دولتی و انتقال منافع ملک غیر به دیگران یا خود می باشد.
جمع بندی
معاملات ملکی بخش بزرگی از معاملات را به خود اختصاص می دهند و به همین دلیل مشکلات حقوقی گوناگونی در این زمینه رخ می دهد که حل آن بدون گرفتن مشاوره از متخصصان حقوقی، غیر ممکن است. بهتر است پیش از انجام هر معامله ای از مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری استفاده نمایید و با افراد متخصص مشورت کنید. در صورتی که معامله ای انجام داده اید و اکنون مشکلی در روند معامله پیش آمده است، اصلا نگران نباشید و ادامه روند کار را به یک مشاور حقوقی املاک بسپارید.
<<بیشتر بخوانید>>
اخذ سند مالکیت